Lær PawTalk raskt med targeting

Heisann! I vår forrige bloggpost pratet vi om hva targeting er, hvilken rolle det har i PawTalk treningen og hvordan du kan lære hunden din denne kommandoen. 

I denne bloggposten tar vi steget videre og guider deg gjennom hvordan du superenkelt kan bruke targeting til å lære hunden din å bruke PawTalk!

Targeting og PawTalk går sammen som pote i sokk
Det største problemet våre kunder har i starten er å få hunden til å forstå at den skal trykke på lydknappene når den ikke har erfaring med å gjøre noe lignende fra før, og det har vi full forståelse for! Mange hunder lærer selvsagt å trykke på lydknappene selvstendig likevell, samtidig som noen ikke forstår helt hva de skal gjøre.

Targeting løser dette problemet på en fantastisk måte ved at vi kan få hunden til å trykke på lydknappene på kommando, og derfra gi den belønning relatert til hva ordene i lydknappene tilsier!
Kombinert med andre treningsmetoder som vi prater om i vår "Kom i Gang med PawTalk"-treningsark, vil hunden til slutt lære å bruke lydknappene helt på egenhånd.

 

Hvordan Bruke Targeting i PawTalk Treningen

 1. Velg PawTalk ordene dere skal starte med
  Start med å spille inn ordene på lydknappene som du ønsker hunden din skal starte å lære, start gjerne med flere lydknapper. Plasser så lydknappene der du ønsker, enten samlet på ett sted eller i nærheten av hva ordet representerer ("gå ut" kan plasseres ved ytterdør).

  Husk å velge ord med som er svært motivernde for hunden din og som samtidig er enkle for deg å utføre, som gå ut eller leke. Unngå ordet godbit da det ikke bidrar til å bygge forståelse for konseptet i denne sammenhengen.

 2. Introduser lydknappene for hunden din
  Så snart lydknappene er klare og plassert der de skal stå, introduser dem for hunden din, la den bli kjent med dem for å se at de ikke er farlige. Har du en mer forsiktig hund anbefaler vi å bruke god tid på dette steget ved å skape positive assosiasjoner og trygghet rundt knappene med godbiter, ros eller lek.

 3. Bruk Targeting for å komme i gang
  Når dere er klare for å komme i gang, bruk targeting kommandoen deres for å få hunden til å trykke på- eller å være borti lydknappene. Så snart den gjør det, belønn ved å gi masse ros og utføre aktiviteten som knappen tilsier (hunden trykker "Gå ut" på kommando, du gir ros og tar hunden ut). Gjenta denne prosessen for alle ordene dere har stående fremme!


Merk: I starten er det helt greit om hunden din ikke klarer å trykke hardt nok på knappene til at lyden aktiveres, det viktigste er at den assosierer det å være borti knappen med å få belønning. Du kan gradvis fokusere mer på å få hunden din til å faktisk aktivere lyden i knappene etterhvert som den begynner å forstå konseptet.

Interessert i å lære mer om hvordan du kan lære hunden din PawTalk?
Legg inn din e-postadresse her og få våre supre PawTalk treningsark helt gratis:

 

Lykke til!

Bjefflig hilsen
PawTalk Teamet

Tilbake til bloggen