Lære Hunden din Targeting

Heisann og hoppsann! Vi i PawTalk er alltid på utkikk etter metoder for å gjøre treningen med lydknappene så enkel som mulig for dere som starter for første gang. Denne gang har vi undersøkt hva våre kunder gjør for å lære hundene sine med lydknappene.

En av de mest effektive metodene vi har funnet er bruken av "Targeting" i treningen. Vi vil i denne bloggposten gå gjennom hva targeting er, hvilken rolle det har i PawTalk treningen og hvordan du kan lære hunden din denne kommandoen.

Følg linken i bunnen for å gå videre til neste bloggpost: "Lær PawTalk raskt med targeting". Der vil du lære hvordan du kan overføre bruken av targeting til å lære hunden din med lydknapper!

 

Hva er Targeting (og hva har det med PawTalk å gjøre)?

Targeting går ut på at du lærer hunden din å være borti bestemte gjenstander med en kroppsdel, ved bruk av en kommando som «Touch» eller lignende. Derfra kan du bruke kommandoen for å få hunden til å trykke på lydknappene du ønsker å lære den å bruke. Targeting lærer ikke hunden din betydningen av ordene i knappene, men det lærer den å være borti lydknappen / trykke selvstendig, noe som det gir et fantastisk utgangspunkt å jobbe fra!

Om hunden din allerede har kunnskap innenfor targeting, eller om dere er åpne for å lære det, så er dette en supereffektiv metode å komme i gang med å trykke på lydknappene! Som en bonus er targeting en gøy og nyttig kommando å bruke for andre formål også.

Hvordan lære hunden din targeting

 1. Velg en Targeting gjenstand
  - Start med å velge en gjenstant som hunden din skal berøre. Dette kan være en post-it lapp, musematte, pinne - noe som er lett for deg å holde og samtidig lett for hunden å berøre.

 2. Motiver hunden din til å berøre gjenstanden med snuten
  - Vi starter med å motivere hunden til å berøre gjenstanden med snuten, da det er det enkleste å komme i gang med.
  - Hold target gjenstanden i hånden og presenter den for hunden din. Hunden vil naturlig ønske å utforske hva det er og vil lukte eller være borti gjenstanden. Når hunden berører gjenstanden, gi umiddelbart ros og en godbit. Gjenta denne prosessen flere ganger.

 3. Legg til et kommandoord
  - Når hunden din konsekvent berører gjenstanden når du presenterer den, kan du introdusere et kommandoord som "touch". Si kommandoen rett før hunden berører gjenstanden, og gi deretter ros og godbit når den gjør det riktig. Gjenta denne prosessen til hunden din forstår at kommandoen betyr å berøre gjenstanden.

 4. Gradvis flytt gjenstanden for å styrke kommandoen
  - Når hunden din begynner å forstå kommandoen, kan du begynne å flytte gjenstanden rundt i rommet. Start smått og øk avstanden etter hvert som hunden blir mer sikker på kommandoen. Husk å alltid rose og belønne hunden din for riktig atferd.

 

I denne bloggposten har vi utforsket "targeting": Hva det er, hvilken rolle det spiller i PawTalk og hvordan du kan lære det til hunden din. Targeting innebærer å lære hunden å berøre bestemte gjenstander med en kroppsdel ved bruk av kommando, noe som kan overføres til å trykke på lydknappene. Vi har gått gjennom hvordan du kan lære hunden din targeting ved å velge en gjenstand, motivere hunden til å berøre den, legge til et kommandoord og gradvis flytte gjenstanden lenger bort for å styrke kommandoen.

Når du er klar for å ta steget videre og bruke targeting til å lære PawTalk på en  effektiv måte, sjekk ut vår neste bloggpost: "Lær PawTalk raskt med targeting".

Interessert i å lære mer om hvordan du kan lære hunden din PawTalk?
Legg inn din e-postadresse her og få våre supre PawTalk treningsark helt gratis:

 

 

Lykke til!

Bjefflig hilsen
PawTalk Teamet

Tilbake til bloggen